Van negatieve gedachten naar innerlijke rust


Negatieve gedachten

Natuurlijk hebben we allemaal gedachten en zijn die ook nodig om goed na te kunnen denken over situaties en een probleem. Maar als je niet kunt stoppen met nadenken of veel negatieve gedachtes hebt, kost je lichaam je dit heel veel energie. Daarbij veroorzaken negatieve gedachten een negatieve stemming met als gevolg dat je jezelf gaat beperken in het ondernemen van dingen. Vervolgens beleef je weinig positieve dingen die je energie geven en is de cirkel weer rond.

 

Zoals wetenschappers zeggen “alles is energie” en zijn gedachten en gevoelens dus ook energie…

Als je iets vervelend meemaakt, slaat je lichaam deze emotie als blokkade op in je energie (en op je ‘harde schijf’). Als je jezelf niet de tijd geeft om dit te verwerken, blijft dit verdriet dus in je energie  zitten en veroorzaakt regelmatig een slecht gevoel. Wanneer er weer iets gebeurt wat herinnert aan die pijn, schiet je weer in hetzelfde gevoel en gedrag. Je ‘harde schijf’ loopt voller en voller waardoor je steeds minder in staat bent om regisseur van je eigen gedrag en gedachten te zijn.

  

Lichaam en geest in balans

Om een juiste beslissing te nemen, is het van groot belang dat je hoofd, lichaam en geest in balans zijn. Een beslissing die enkel vanuit het hoofd genomen wordt, is vaak genomen vanuit angst of eerdere negatieve ervaringen. Het is dus noodzakelijk om ook te luisteren naar ons lichaam. De meest bekende en wellicht herkenbare is het ‘onderbuikgevoel’. Het is zaak om deze negatieve gedachte dus serieus te nemen want je lichaam slaat alarm.

 

Je kunt jezelf afvragen…”wat is het ergste dat er kan gebeuren? En hoe groot is de kans dat dat ook daadwerkelijk gebeurt?” Vervolgens is het van belang om de gedachten om te draaien naar iets positiefs door bijvoorbeeld te vragen “wat wil ik liever dat er gebeurt”? Door deze vragen te stellen, geef je gehoor aan je ‘energie/gedachte’ en wordt deze serieus genomen maar buig je deze ook om naar positieve gedachten.

 

Een andere mooie manier om een negatieve spiraal te doorbreken, is door je op je ademhaling te richten. Je handen op je buik leggen en bewust naar je handen ademen totdat je hoofd weer stil wordt. Zoek naar de positieve kant(en) van de gebeurtenis die je bezighoudt en laat ‘goed en slecht’ los en maak hier bijvoorbeeld ‘wenselijk’ en ‘onwenselijk’ van. Door je negatieve gedachten positief te benaderen, kun je je gedachtenpatroon veranderen. Door anders te denken, zul je anders gaan leven en meer rust ervaren.

  

Energetische therapie om gedachten stil te zetten en tot rust te komen

Het leven is niet zo ellendig als je brein je soms wil doen geloven. Helaas is dit soms makkelijker gezegd dan gedaan. Heb jij ondersteuning nodig bij dit (verander)proces? Energetische therapie is een mooie manier om je hierbij te ondersteunen.

 

Een onderdeel van de methode waarmee ik werk, is je laten ervaren om in de ‘stilte’ te komen en je ‘harde schijf’ op te ruimen. De ruimte die er vervolgens ontstaat, zorgt ervoor dat je energie weer de kans krijgt om goed door te stromen. De behandelvorm richt zich op het herstellen van de harmonie en de natuurlijke balans in het lichaam en het bevorderen van het zelfherstellend vermogen van de mens.


Een ander onderdeel van de behandelwijze is je meenemen in een bewustwordingsproces. Denk hierbij aan belang van het aangeven van grenzen, omgaan met negatieve reacties en gedachtes en benoemen van het positieve.

 

Wil je meer weten? Neem gerust contact met me op of kijk voor meer informatie over een hoe een regulier behandeltraject in zijn werk gaat bij ‘behandelwijze’.